Ο συσχετισμός των αβγών –κυρίως του κρόκου τους- με την αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα έχει ουσιαστικά καταρριφθεί – ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η ανάλυση κορυφαίων ερευνών από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Wake Forest, στην οποία δεν βρέθηκε καμία σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση αβγών και τις διάφορες μορφές καρδιοπάθειας. Για την ακρίβεια, πολλοί ειδικοί υγείας αποκαλούν πλέον το αβγό ως την “τέλεια τροφή“. Το ασπράδι και ο κρόκος συνεργάζονται μεταξύ τους για να προσφέρουν στον οργανισμό μια επαρκή δόση σημαντικών βιταμινών, υγιεινών λιπαρών, ιχνοστοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών– και όλα αυτά με πολύ μικρή θερμιδική επιβάρυνση.
5 λόγοι να τρώτε κάθε μέρα ένα αυγό:
Τα αβγά ενισχύουν τη διάθεσή σας
Τα αβγά περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β και ιώδιο – συστατικά που συνεργάζονται για να καταπολεμούν την κόπωση και να αλλάζουν την κακή διάθεση.
Θρέφουν το μυικό σας σύστημα
Κάθε αυγό περιέχει πολλές βιταμίνες και μια καλή δόση πρωτεΐνης, που προστατεύει τους μυς, ενώ η βιταμίνη Β12 συμβάλει στη μυική σύσπαση – μεγάλη βοήθεια εάν γυμνάζεστε.