Με λογοθεραπεία αναρρώνει ο Πατριάρχης πρωην Ιεροσύλων Ειρηναίος!

Αναρρώνει με όλες τις φροντίδες που του αρμόζουν, ο Πατριάρχης πρωην Ιεροσολύμων Ειρηναίος στο υπερσύγχρονο «Καρέλλειο ίδρυμα» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο κ. κ Ειρηναίος έχοντας την φροντίδα και την αγάπη του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα λογοθεραπείας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τον επισκέφτηκε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης στο δωμάτιο του, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως την αγάπη του και την μακροχρόνια φιλία που έχουν. Πριν λίγες ημέρες, αναρτώντας φωτογραφίες μαζί του, έγραψε σε ποστ. «Ήταν σήμερα μια από τις ομορφότερες συναντήσεις μας στο υπερσύγχρονο “Καρέλλειο” Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου φιλοξενείται με την φροντίδα του Μακ. Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
Με αρκετά βελτιωμένη την υγεία του μας χάρισε στιγμές χαρούμενες έψαλε το Χριστός Ανέστη, μας ευλόγησε μας ευχήθηκε μας αγκάλιασε .. Δόξα τω Θεώ !
Να θυμίσουμε ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος λόγω κατηγοριών κακής διαχείρισης, η πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας τον αποκήρυξε στις 6 Μαΐου 2005, ενώ ο ίδιος αρνούνταν να παραιτηθεί. Στις 24 Μαΐου 2005 συγκλήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Πανορθόδοξη Σύνοδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη η οποία διέγραψε το όνομα του Ειρηναίου από τα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κήρυξε το θρόνο σε χηρεία.Ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος ορίστηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τοποτηρητής μέχρι την εκλογή νέου Πατριάρχη. Καθώς ο Ειρηναίος εξακολουθούσε να δηλώνει ότι είναι Πατριάρχης και να προσπαθεί να λειτουργεί σε διάφορους ναούς φρουρούμενος από την Ισραηλινή Αστυνομία (καθώς το κράτος του Ισραήλ εξακολουθούσε να τον θεωρεί Πατριάρχη), η Σύνοδος τον καθαίρεσε από κάθε βαθμό ιεροσύνης και τον υποβάθμισε στις τάξεις των απλών μοναχών.