Πως υποδέχτηκε η Φίνος Φίλμ την Παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού… {vid}

Ημέρα Αθλητισμού σήμερα και η ατάκα της ημέρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» του Ορέστη Μακρή, προσπαθώντας να εμπνεύσει τις νεαρές μαθήτριες στο «Ξύλο Βγήκε απ’τον Παράδεισο».

Η επιλογή της 6ης Απριλίου από τον ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, έγινε κατόπιν πρότασης της Ελλάδας, καθώς αυτή είναι η ημέρα αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Σήμερα, η μέρα αυτή έχει μεγαλύτερο συμβολισμό από ποτέ. Στόχος της είναι να τονίσει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο, αλλά και στην καταπολέμιση των διακρίσεων κάθε μορφής.
Βλέπουμε «αθλητικά» στιγμιότυπα από τις ταινίες «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια», «Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός», «Το Ξύλο Βγήκε απ’τον Παράδεισο», «Η Λίζα και η Άλλη», «Μαριχουάνα Στοπ», «Νόμος 4000», «Κάτι να Καίει», «Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια», «Είκοσι Γυναίκες κι Εγώ», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», «Η Ζούγκλα των Πόλεων» και «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://fb.watch/cc_ioDbGzX/