Η αποψινή δοκιμασία αποχώρησης ήταν πολύ δύσκολη. Οι τρεις παίκτες, Ιωάννης, Ανούς και Λία δεν έκαναν σωστή διαχείριση του χρόνου με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ευχαριστημένοι με το πιάτο που έστησαν. Ο Ιωάννης μάλιστα σκεφτόταν πως θα πήγαινε το πιάτο του μπροστά στους κριτές. “Μόλις 30% είμαι ευχαριστημένος από το πιάτο μου” είπε στην κάμερα φανερά δυσαρεστημένος με τον εαυτό του.
Και τα τρία πιάτα είχαν τρομερές ελλείψεις. Ωστόσο το πιάτο του Ιωάννη είχε τις χειρότερες κριτικές. Το ψωμάκι ήταν σε άθλια κατάσταση όπως είπαν οι κριτές, τα φυστίκια ήταν καμμένα, το φύλλο μπαμπού ήταν ριγμένο χύμα στο πιάτο. “Το κοινό χαρακτηριστικό και στα τρία πιάτα ήταν ότι πιεστήκατε πάρα πολύ” είπαν οι κριτές.
Η Ανούς κατάφερε να πάρει 20 βαθμούς
Ο Ιωάννης κατάφερε να πάρει 17
Η Λία κατάφερε να πάρει 22 βαθμούς
Η αποχώρηση του Ιωάννη ήταν πραγματικά πολύ συγκινητική. Οι κριτές ζήτησαν από τους παίκτες του εξώστη να μιλήσουν για τον Ιωάννη τι άνθρωπος ήταν. “Δίκαιος”, “Θαραλλέος”, “Ειλικρινής”, “αντικειμενικός”, “αληθινός” ήταν μερικά από εκείνα που είπαν οι συμπαίκτες τους κλαίγοντας. Όλοι υποκλίθηκαν στην ειλικρίνεια του Ιωάννη που άφησε ανεξίτηλο το ύφος του μέσα στο παιχνίδι!