Λόγω κορονοϊού, αλλαγές στους δήμους για το πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας!

Αλλαγές και στο πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας, από τους δήμους.
Ο ένας δήμος μετά τον άλλον, ανακοινώνει τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνουν προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλείς κυρίως οι πολίτες. Έτσι, μετά την ανακοίνωση της ΕΟΕ, και τις ανακοινώσεις του υπουργού υγείας κ. Κικίλια, οι δήμοι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακυρώνουν τις εκδηλώσεις συνάθροισης κοινού που είχαν προγραμματίσει για το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας!
Ο κάθε δήμος, έχει ήδη εκδώσει το έκτακτο πρόγραμμά του!

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του ιού SARS-CoV-2 αποφάσισε τα εξής:
Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και θα την παρακολουθήσουν μόνο 100 προσκεκλημένοι με διαπιστεύσεις από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020».

Η τελική πρόβα της Τελετής Αφής, στις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστή για το κοινό και για τους δημοσιογράφους.
Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις στην Τελετή Αφής περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Προτρέπουμε στους Δημάρχους των πόλεων από τις οποίες θα περάσει ή θα διανυκτερεύσει η Ολυμπιακή Φλόγα να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει όλα τα δεδομένα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρά σε αποφάσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας».