Πίσσια: Το πανέμορφο χωριό των Γερανείων, μιας ώρας διαδρομή από την Αθήνα…

Το χωριο όπως φαίνεται από την κορυφή των Γερανείων
Το χωριο όπως φαίνεται από την κορυφή των Γερανείων

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά που μπορείς να συναντήσεις λίγο έξω από την Αθήνα και σε απόσταση 95 χιλιομέτρων, είναι τα Πίσσια στα Γεράνεια Όρη από την πλευρά των Μεγάρων. Μπαίνοντας από την έξοδο των Μεγάρων και ακολουθώντας τον δρόμο προς Αλεποχώρι, προχωράς με βάση τις πινακίδες και πηγαίνεις προς την Περαχώρα από τον παραλιακό δρόμο. Αν και ο δρόμος σε ορισμένα σημεία είναι «δύσκολος» ωστόσο το παρθένο τοπίο θα σας μαγέψει.

Το Βυζαντινό εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Το χωριό Πίσσια βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ από την Περαχώρα και 17χλμ βόρεια του Λουτρακίου, στα Γεράνεια όρη, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Τα πεύκα, τα έλατα και τα πολλά διαφορετικά είδη φυτών θα σας μαγέψουν.
Μια βαθιά ρεματιά με πολλά πλατάνια και νερά, δίνει στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά. Σύμφωνα με την ιστορία, οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού μάλλον προέρχονταν από τα παράλια της Περαίας Χώρας (Περαχώρας), και πήγαν εκεί την περίοδο της Φραγκοκρατίας για να αποφύγουν τις επιδρομές των πειρατών.
Υπέροχα πετρόχτιστα σπίτια, πολύ καλό φαγητό και τρεχούμενα νερά παντού. Σήμερα το χωριό έχει περίπου 150 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε κοντοσούβλι, γουρουνόπουλο στη γάστρα και αρνάκι κοκκινιστό.
Τον χειμώνα, είναι ο απόλυτος κοντινός προορισμός που θα σας γοητεύσει έχοντας μάλιστα ελάχιστα χρήματα στην τσέπη!

Ο Άγιος Αθανάσιος στα Πίσσια Γερανείων
Πετρόχτιστα παγκάκια για τους επισκέπτες
To πλακόστρωτο που οδηγεί στο Βυζαντινό ναό του Αγίου Αθανασίου