Απόφαση Υπουργείου Παιδείας: Αναστέλλονται όλοι οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες!

Αναστέλλονται όλοι οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες στην Ελλάδα για προληπτικούς λόγους που αφορούν την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Μετά την απόφαση για κλειστά σχολεία σε κατά τόπους σχολικές μονάδες, λόγω κορονοϊού, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή όλων των σχολικών αθλητικών αγώνων, μαζί και το μάθημα της κολύμβησης.

Στην απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη τονίζεται ότι από τις 10 Μαρτίου (σήμερα) έως και τις 22 Μαρτίου, η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας αναστέλλει:

α) Τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχ. έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας,
β) τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).
2) Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.