Όταν ο Κώστας Βουτσάς έβρισε την Mαρία Ρεπούση και εκείνη του έστειλε αγωγή…

Ο Κώστας Βουτσάς σε όλη την πορεία της ζωής του, μιλούσε αυθόρμητα. Και μιλούσε με πάθος για όσα πίστευε. Παιδί προσφύγων, ένιωσε στο πετσί του τι πάει να πει προσφυγιά. Και πλέον όσα φέρουν το όνομά του, έχουν περάσει στην αιωνιότητα. Ωστόσο είναι καλό  να τα θυμόμαστε.
Στις 8 Αυγούστου 2017  ο αείμνηστος ηθοποιός ανάμεσα σε άλλα που είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη θεατρική του παράσταση στην Οινόη εξαπέλυσε επίθεση κατά της ιστορικού και πρώην βουλευτού Μαρίας Ρεπούση, . Αναφερόμενος σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν η κ. Ρεπούση περί «συνωστισμού» στην παραλία της Σμύρνης για να περιγράψει τις σφαγές των Τούρκων, ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Γιατί όλοι έχουμε ρίζες και περισσότερο εσείς οι Πόντιοι έχετε ρίζες μέσα από την ταλαιπωρία που τραβήξατε. Και δεν είναι συνωστισμός όπως είπε μία κυρία. Τι κυρία; Μία μ@@@@@σμένη». Ο Κώστας Βουτσάς συνεχίζοντας είπε ειρωνικά: «Συγγνώμη για το μια, ε;». «Τι συνωστισμός, μωρή; 350.000 συνωστιστήκαν και σφαχτήκαν μεταξύ τους;» », συμπλήρωσε επίσης.
Λιγες εβδομάδες αργότερα, η ιστορίκος έστειλε αγωγή στον ηθοποιό για τον απρεπή χαρακτηρισμό που της έκανε. Ο ηθοποιός προκειμένου να ηρεμήσει τα πράγματα και να μην συνεχιστεί δικαστικά η κόντρα, ζήτησε δημόσια συγνώμη από την ιστορικό και πρωην βουλευτή. Ο αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έγραψε χαρακτηριστικά: «Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κυρία Μαρία Ρεπούση για τον τρόπο με τον οποίο μίλησα για εκείνη σε δηλώσεις μου πέρσι το καλοκαίρι. Δεν γνώριζα την ιδιότητά της -καθηγήτρια Iστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- και το σημαντικό συγγραφικό της έργο. Δηλώνω, επίσης, ότι όπως πολλοί Έλληνες, δεν είχα ιδία αντίληψη για το τί ακριβώς έγραφε στο επίμαχο βιβλίο της για την καταστροφή της Σμύρνης.
Παραπλανήθηκα από τα δημοσιεύματα και σε κάθε περίπτωση δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Τέλος, όσα δήλωσα περί οικονομικών ή άλλων συμφερόντων της δεν στηρίζονταν σε γεγονός ή σε γνώση μου επί γεγονότος. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη για το σύνολο των δηλώσεών μου.
Κώστας Βουτσάς
Ηθοποιός».
Η υπόθεση αυτή δεν οδηγήθηκε ποτέ στα δικαστήρια!