Χρόνης Εξαρχάκος: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες του, πάνω στη σκηνή και το άδοξο τέλος του!

Πόσο σπουδαίος ηθοποιός. Πόσο ιδιαίτερο ταλέντο που δεν μπορούσες να τον κατατάξεις στους κωμικούς ή δραματικούς ηθοποιούς. Αυτό όμως που όλοι επισημαίνουν είναι μόνο ένα: το πηγαίο ταλέντο του. Ο Χρόνης Εξαρχάκος που το πραγματικό του όνομα είναι Πολυχρόνης Έξαρχος, γεννήθηκε στην Σύρο, στις 18 Ιανουαρίου 1932.  Σπούδασε στη σχολή του Πέλου Κατσέλη ως αριστούχος. Από την Σύρο έφυγε μαζί με τη μητέρα του ότν κατάλαβε ο ίδιος, τι θέλει να γίνει. Και ήθελε…ηθοποιός.
Αποφοίτησε το 1963 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στη «Βίλα των οργίων», με το θίασο Ρηγόπουλου-Αναλυτή. Ένα χρόνο μετά έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά, με την ταινία του Οδυσσέα Κωστελέτου Διαζύγιο αλα Ελληνικά. Εμφανίστηκε σε 20 ταινίες και έπαιξε σε 60 επιθεωρήσεις.

Ο Χρόνης Εξαρχάκος σε θεατρική παράσταση που έπαιζε με τη Ζωή Λάσκαρη αρχές της δεκαετίας του ΄70

Όλοι θα τον θυμόμαστε από τις ταινίες: Η κόρη μου η σοσιαλίστρια, Γοργόνες και μάγκες, Η Παριζιάνια, Μαριχουάνα στοπ, Μια ελληνίδα στο χαρέμι. Στην ουσία, ο Γιάννης Δαλιανίδης, βλέποντας το πηγαίο του ταλέντο, τον ενέταξε ως έναν από τους μόνιμους της Finos Film και τον είχε υπό την προστασία του. Και αυτό, γιατί ήξερε πως είχε πολλά οικονομικά προβλήματα και ήταν ο μόνος που βοηθούσε την μάνα του. Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο “Ακροπόλ” στο έργο “Το παραμύθι πάει σύννεφο” (1982). Δεν παντρεύτηκε ποτέ του. Μοναδική γυναίκα στην ζωή του ήταν η μητέρα του, Άννα, μία γυναίκα με πολλά προβλήματα υγείας, η οποία του έτρεφε μεγάλη αδυναμία και για αυτό δεν έκανε γάμο.

Όταν παραληρούσε το θέατρο με τα αστεία του στο Ακροπόλ

Δυστυχώς στις αρχές της δεκαετίας του 80 και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Λονδίνο, χωρίς όμως επιτυχία. Το πιο άσχημο είναι, ότι πέθανε ντελώς μόνος σε νοσοκομείο στις 27 Σεπτεμβρίου 1984 από καρκίνο και κηδεύτηκε στο Ά Νεκροταφείο. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, απεβίωσε και η μητέρα του από κατάθλιψη.
Μια από τι καλύτερες φίλες του, ήταν η Ζωή Λάσκαρη η οποία μάλιστα τον βοήθησε οικονομικά στον Γολγοθά που ανέβαινε με τον καρκίνο. Τα έξοδα της κηδείας του τότε, τα ανέλαβε ο φίλος του Γιάννης Δαλιαννίδης.
Το RespectNews.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τρεις σπάνιες φωτογραφίες από τις θεατρικές εμφανίσεις του μεγάλου ηθοποιού.

Αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας όταν διακωμωδούσε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο